Šlehané ořechové brownies

Tyhle brownies nejsou vlastně nic jiného, než krapet poupravený recept na Ultračokoládové bezlepkové muffiny :)

Moc často se mi nestává, že bych opakovala své recepty. Už jen proto, že mě prostě nebaví něco tvořit podle návodu :P

U těchhle brownies ale dělám výjimku.. a rovnou několikrát do měsíce. 

 Čokolády totiž není nikdy dost. ♥


Přísady

  • 120g + 40g nasekané vysokoprocentní čokolády (minimálně 70%) 
  • 120g ghí (přepuštěného másla) nebo jiného kvalitního másla 
  • 2 šťastná vajíčka (od slepic z volného výběhu)
  • 80g třtinového cukru (nebo jiného sladidla dle výběru)
  • 55g mandlové nebo lískooříškové mouky (jemně mleté) 
  • 35g kvalitního hořkého kakaa
  • špetka soli
  • 1 větší hrst nahrubo nasekaných vlašských nebo lískových ořechů

Postup

Troubu předehřejte na 180°C. 
120g čokolády s máslem (pokojové teploty) rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě (cca 2-3 min), promíchejte a dejte na chvíli stranou. Mezitím si vyšlehejte vejce s cukrem a špetkou soli do pěny. K nim pak postupně zašlehejte rozpuštěnou čokoládu. Do směsi ještě přidejte kakao a mouku, znovu důkladně vyšlehejte a nakonec přidejte zbytek čokolády a ořechy. 
Hotové těsto přesuňte do menší formy cca 20x20 cm. 
Pečte zhruba 14-15 minut a hned vytáhněte, ať brownies nevysušíte :) 


Tip:
Do těsta používám čokoládu s podílem 70-90 % kakaa a v kusech pak přidávám až 100% čokoládu, která jim dá úplně jiný rozměr. Můžete zkusit dát i kvalitní bílou čokoládu a ubrat cukr :)






Komentáře