Šlehané ořechové brownies
Tyhle brownies nejsou vlastně nic jiného, než krapet poupravený recept na Ultračokoládové bezlepkové muffiny :)
Moc často se mi nestává, že bych opakovala své recepty. Už jen proto, že mě prostě nebaví něco tvořit podle návodu :P
U těchhle brownies ale dělám výjimku.. a rovnou několikrát do měsíce.
Čokolády totiž není nikdy dost. ♥
Přísady
- 120g + 40g nasekané vysokoprocentní čokolády (minimálně 70%)
- 120g ghí (přepuštěného másla) nebo jiného kvalitního másla
- 2 šťastná vajíčka (od slepic z volného výběhu)
- 80g třtinového cukru (nebo jiného sladidla dle výběru)
- 55g mandlové nebo lískooříškové mouky (jemně mleté)
- 35g kvalitního hořkého kakaa
- špetka soli
- 1 větší hrst nahrubo nasekaných vlašských nebo lískových ořechů
Postup
Troubu předehřejte na 180°C.
120g čokolády s máslem (pokojové teploty) rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě (cca 2-3 min), promíchejte a dejte na chvíli stranou. Mezitím si vyšlehejte vejce s cukrem a špetkou soli do pěny. K nim pak postupně zašlehejte rozpuštěnou čokoládu. Do směsi ještě přidejte kakao a mouku, znovu důkladně vyšlehejte a nakonec přidejte zbytek čokolády a ořechy.
Hotové těsto přesuňte do menší formy cca 20x20 cm.
Pečte zhruba 14-15 minut a hned vytáhněte, ať brownies nevysušíte :)
Tip:
Komentáře
Okomentovat