Vláčný banánový chlebík s čokoládou

Většina receptů na banánový chlebík - nebo chcete-li banana bread, je založených na tom, že vám doma zhnědnou banány. V tomhle případě je nechávám zhnědnout záměrně. Nám se totiž obyčejně nestává, že by stihly zhnědnout samy od sebe :D

S fotkama si poslední dobou nestíhám vůbec pohrát, každopádně i tak věřím, že vás nalákají na to, ho brzy vyzkoušet! Rozhodně to za to stojí.
Slibuju!

Už jsme ho totiž párkrát měli a vždycky se po něm slehla zem O:)


Přísady

  • 170g celozrnné mouky
  • 1 lžíce pravého kakaa (libovolné)
  • 3 zralé banány
  • 100g rozpuštěného másla
  • 90g třtinového cukru
  • 2 šťastná vajíčka
  • 120g řeckého jogurtu / skyru
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 100g nasekané kvalitní hořké čokolády (70% a více)

Postup

Troubu si předehřejte na 160°C.
Chlebíčkovou formu vystelte pečícím papírem.

Banány vidličkou rozmačkejte, přidejte máslo, cukr a promíchejte. Pak přidejte vajíčka a jogurt.
Do směsi přimíchejte mouku, kakao, sodu a sůl a nakonec nasekanou čokoládu. 

Pečte zhruba 55-60 minut. Před vytažením zkontrolujte špejlí.

Nechte vychladnout na mřížce. Podávat můžete buď samotný chlebík a nebo třeba s oříškovým máslem. Já použila mandlové a trochu malin :)




Komentáře