Vláčný banánový chlebík s čokoládou
Většina receptů na banánový chlebík - nebo chcete-li banana bread, je založených na tom, že vám doma zhnědnou banány. V tomhle případě je nechávám zhnědnout záměrně. Nám se totiž obyčejně nestává, že by stihly zhnědnout samy od sebe :D
S fotkama si poslední dobou nestíhám vůbec pohrát, každopádně i tak věřím, že vás nalákají na to, ho brzy vyzkoušet! Rozhodně to za to stojí.
S fotkama si poslední dobou nestíhám vůbec pohrát, každopádně i tak věřím, že vás nalákají na to, ho brzy vyzkoušet! Rozhodně to za to stojí.
Slibuju!
Už jsme ho totiž párkrát měli a vždycky se po něm slehla zem O:)
Přísady
- 170g celozrnné mouky
- 1 lžíce pravého kakaa (libovolné)
- 3 zralé banány
- 100g rozpuštěného másla
- 90g třtinového cukru
- 2 šťastná vajíčka
- 120g řeckého jogurtu / skyru
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 100g nasekané kvalitní hořké čokolády (70% a více)
Postup
Troubu si předehřejte na 160°C.
Chlebíčkovou formu vystelte pečícím papírem.
Banány vidličkou rozmačkejte, přidejte máslo, cukr a promíchejte. Pak přidejte vajíčka a jogurt.
Do směsi přimíchejte mouku, kakao, sodu a sůl a nakonec nasekanou čokoládu.
Pečte zhruba 55-60 minut. Před vytažením zkontrolujte špejlí.
Nechte vychladnout na mřížce. Podávat můžete buď samotný chlebík a nebo třeba s oříškovým máslem. Já použila mandlové a trochu malin :)
Komentáře
Okomentovat