Mandarinkové cupcaky s čokokrémem
Mandarinky a čokoláda? A proč ne! Vždyť čokoláda jde snad ke všemu.. ♥
Mandarinky dodají cupcakům svěží letní chuť a čokoláda přidá na delikátnosti.
Přísady
těsto
- 180g (špaldové) hladké mouky
- 160g třtinového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 100ml vody
- 1/2 balíčku bezfosfátového kypřícího prášku
- 50ml řepkového oleje
- 2 žloutky
- šťáva ze dvou menších mandarinek
- špetka soli
krém
- 100g kvalitní hořké čokolády (70% a více)
- 80g skyru nebo řeckého jogurtu
- libovolné - 1 vanilkový cukr
Postup
Troubu si předehřejte na 160°C.
V míse smíchejte všechny mokré přísady včetně obou cukrů, lépe se tak v těstě rozpustí. Do směsi pak vmíchejte zbytek, tedy mouku, kypřící prášek a sůl.
Košíčky na cupcaky plňte do poloviny a pečte přibližně 25 minut.
Když cupcaky zcela vychladnou, začněte připravovat krém. Nejprve rozpusťte čokoládu a do té zašlehejte (ideálně robotem) skyr.
Pokud chcete krém ještě dosladit, je lepší cukr rozpustit přímo s čokoládou, abyste pak nekousali do krystalků cukru.
Krém přesuňte do cukrářského sáčku s libovolnou špičkou, dejte zhruba na 5 minut do lednice, aby stihl zlehka ztuhnout a pak jím cupcaky dozdobte.
Já jsem navrch pro efekt rozdrobila ještě mrazem sušené maliny.
Komentáře
Okomentovat