Mandarinkové cupcaky s čokokrémem

Mandarinky a čokoláda? A proč ne! Vždyť čokoláda jde snad ke všemu.. ♥
Mandarinky dodají cupcakům svěží letní chuť a čokoláda přidá na delikátnosti. 


Přísady

těsto
  • 180g (špaldové) hladké mouky
  • 160g třtinového cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 100ml vody
  • 1/2 balíčku bezfosfátového kypřícího prášku
  • 50ml řepkového oleje
  • 2 žloutky
  • šťáva ze dvou menších mandarinek
  • špetka soli
krém
  • 100g kvalitní hořké čokolády (70% a více)
  • 80g skyru nebo řeckého jogurtu
  • libovolné - 1 vanilkový cukr

Postup

Troubu si předehřejte na 160°C. 
V míse smíchejte všechny mokré přísady včetně obou cukrů, lépe se tak v těstě rozpustí. Do směsi pak vmíchejte zbytek, tedy mouku, kypřící prášek a sůl. 
Košíčky na cupcaky plňte do poloviny a pečte přibližně 25 minut. 

Když cupcaky zcela vychladnou, začněte připravovat krém. Nejprve rozpusťte čokoládu a do té zašlehejte (ideálně robotem) skyr. 
Pokud chcete krém ještě dosladit, je lepší cukr rozpustit přímo s čokoládou, abyste pak nekousali do krystalků cukru.

Krém přesuňte do cukrářského sáčku s libovolnou špičkou, dejte zhruba na 5 minut do lednice, aby stihl zlehka ztuhnout a pak jím cupcaky dozdobte. 

Já jsem navrch pro efekt rozdrobila ještě mrazem sušené maliny.





Komentáře