Cizrnové sušenky

Miluju zpracovávání zbytků. Vždycky z toho vzejde nějaká pecka. Ať už do hlavních jídel.. anebo klidně i do pečení.

Tentokrát jsem si vzala do parády cizrnu z plechovky. Má lehce oříškovou chuť a já bych ji mohla klidně jen tak!

Chápu ale, že to tak nemá každý a když chcete někomu podstrčit na tajňáka luštěniny, pečený dobroty jsou ten nejlepší způsob :P



Přísady

  • 150g cizrny z plechovky (propláchnuté bez nálevu) - používám Vapeur od Bonduelle nebo DM bio
  • 60g arašídového másla
  • 50g mletých pistácií (lze nahradit jinými ořechy nebo stejným množstvím mouky, ochudíte se ale o tu skvělou chuť pistácií :)
  • 40g ovesné mouky
  • 40g medu (nebo jiného sladidla pro vegan variantu)
  • 30g nasekané kvalitní čokolády (podle chuti - mléčná, hořká, bílá, ..)
  • skořice (dle chuti)
  • 1/2 lžičky bezfosfátového kypřícího prášku

Postup

Nejprve tyčovým mixérem dohladka rozmixujte cizrnu. Aby vám to šlo trochu lépe, můžete rovnou přidat zbylé "tekuté" přísady - med a arašídové máslo. 

Poté přidejte zbytek surovin (kromě čokolády, tu až nakonec), důkladně propracujte a tvořte libovolně velké placičky o tloušťce cca 1-1,5cm. 

Ty vkládejte na pečícím papírem vyložený plech a pečte v troubě předehřáté na 165°C cca 20 minut. 

Upečené sušenky nechte vychladnout na mřížce. Mně jich z tohoto množství vyšlo cca 8ks o průměru 7cm.








Komentáře