Cizrnové sušenky
Miluju zpracovávání zbytků. Vždycky z toho vzejde nějaká pecka. Ať už do hlavních jídel.. anebo klidně i do pečení.
Tentokrát jsem si vzala do parády cizrnu z plechovky. Má lehce oříškovou chuť a já bych ji mohla klidně jen tak!
Chápu ale, že to tak nemá každý a když chcete někomu podstrčit na tajňáka luštěniny, pečený dobroty jsou ten nejlepší způsob :P
Tentokrát jsem si vzala do parády cizrnu z plechovky. Má lehce oříškovou chuť a já bych ji mohla klidně jen tak!
Chápu ale, že to tak nemá každý a když chcete někomu podstrčit na tajňáka luštěniny, pečený dobroty jsou ten nejlepší způsob :P
Přísady
- 150g cizrny z plechovky (propláchnuté bez nálevu) - používám Vapeur od Bonduelle nebo DM bio
- 60g arašídového másla
- 50g mletých pistácií (lze nahradit jinými ořechy nebo stejným množstvím mouky, ochudíte se ale o tu skvělou chuť pistácií :)
- 40g ovesné mouky
- 40g medu (nebo jiného sladidla pro vegan variantu)
- 30g nasekané kvalitní čokolády (podle chuti - mléčná, hořká, bílá, ..)
- skořice (dle chuti)
- 1/2 lžičky bezfosfátového kypřícího prášku
Postup
Nejprve tyčovým mixérem dohladka rozmixujte cizrnu. Aby vám to šlo trochu lépe, můžete rovnou přidat zbylé "tekuté" přísady - med a arašídové máslo.
Poté přidejte zbytek surovin (kromě čokolády, tu až nakonec), důkladně propracujte a tvořte libovolně velké placičky o tloušťce cca 1-1,5cm.
Ty vkládejte na pečícím papírem vyložený plech a pečte v troubě předehřáté na 165°C cca 20 minut.
Upečené sušenky nechte vychladnout na mřížce. Mně jich z tohoto množství vyšlo cca 8ks o průměru 7cm.
Komentáře
Okomentovat