Bíločokoládový cheesecake s cottage

První pokus se nestihl ani vychladit a už jsme skoro vyjídali poslední drobečky z formy. A tyhle recepty mám nejradši. Ani se nemusím ptát, všechno si sepíšu a skoro vzápětí se pouštím do další várky. :)


Přísady

spodní vrstva
  • 120g digestvních sušenek - s vyšším obsahem vlákniny (Emco, Gullón)
  • 100g jemných vloček
  • 110g kvalitního másla
  • 50g kvalitní bílé čokolády
krém
  • 3 šťastná vajíčka
  • 150g cottage sýru
  • 200g čerstvého sýru (žervé, Lučina, ..)
  • 250g tvarohu ve vaničce
  • 100g kvalitní bílé čokolády
  • 80g přírodního třtinového cukru
  • 8-10 malin (podle toho, jak velké porce chcete krájet)
  • 100g zakysané smetany (10%) a pár dalších malin k servírování

Postup

Dno dortové formy o velikosti zhruba 24cm vyložte pečícím papírem.
Máslo spolu s čokoládou rozpusťte v mikrovlnné troubě. Rozdrťte sušenky, přisypte k nim ovesné vločky, promíchejte a pak přidejte rozpuštěné máslo s čokoládou a opět důkladně promíchejte. 
Směs natlačte do formy. Mělo by jí být dostatek i na boky.  

Troubu si předehřejte na 165°C.

Rozpusťte čokoládu na krém. Do mikrovlnné trouby ji vždy dejte na půl minuty, zkontrolujte, případně promíchejte a opakujte, dokud není zcela rozpuštěná. Zamezíte tak tomu, aby se vám připálila. Cottage rozmixujte dohladka tyčovým nebo jiným mixérem. Přidejte čerstvý sýr, tvaroh, cukr, zlehka prošlehejte a pak vmíchejte trochu zchladlou čokoládu. Nakonec přidejte vajíčka, důkladně je vmíchejte, ale dejte pozor, abyste do krému nevmíchali moc bublin. Cheesecake by pak při pečení mohl praskat. 

Krém nalijte do formy, vložte do něj maliny a pečte pozvolna 40-50 minut. Bude stále trochu rosolovitý, zcela ztuhne po několikahodinovém vychlazení. 






Komentáře