Krupicový dortík
Nesnáším plýtvání. Tenhle krupicový dortík je toho důkazem.
Když jsem v lednici viděla farmářské mléko, co mělo každou chvíli projít, pořád mi vrtalo hlavou, co s ním, až z toho nakonec vzešla tahle za 10 minut hotová paráda o pár ingrediencích.
Mléko vlijte do dostatečně velkého hrnce a provařte s krupičkou, cukrem a solí do běžné kašovité konzistence. Pak opatrně nalijte na sušenkový základ, ozdobte, nechte vystydnout a na několik hodin, ideálně přes noc, dejte do lednice.
Tip:
Kaši dochuťte, jak máte rádi. Obyčejně dávám dost skořice, která by se moc nehodila k jahodám, ale díky její absenci nakonec vynikla božská chuť vanilky. ♥
Stejně experimentujte i se sušenkama a zkrátka použijte, co najdete doma :)
Když jsem v lednici viděla farmářské mléko, co mělo každou chvíli projít, pořád mi vrtalo hlavou, co s ním, až z toho nakonec vzešla tahle za 10 minut hotová paráda o pár ingrediencích.
Přísady
- 100g karamelových sušenek (Lotus)
- 1 litr plnotučného mléka
- 9 vrchovatých lžic dětské krupičky
- 90g vanilkového cukru (ideálně domácího)
- lžička soli
- něco na ozdobu (sušenky, ovoce, ..)
Postup
Formu o průměru cca 20-24cm vyložte pečícím papírem. Nejlépe uděláte, když ho dáte i na boky, aby vytažení bylo úplně bez problému :)
Sušenky rozdrťte a dejte na dno formy. Můžete je promíchat se lžící rozpuštěného másla, ale zvlhnou a drží po kupě i bez něj!Mléko vlijte do dostatečně velkého hrnce a provařte s krupičkou, cukrem a solí do běžné kašovité konzistence. Pak opatrně nalijte na sušenkový základ, ozdobte, nechte vystydnout a na několik hodin, ideálně přes noc, dejte do lednice.
Tip:
Kaši dochuťte, jak máte rádi. Obyčejně dávám dost skořice, která by se moc nehodila k jahodám, ale díky její absenci nakonec vynikla božská chuť vanilky. ♥
Stejně experimentujte i se sušenkama a zkrátka použijte, co najdete doma :)
Komentáře
Okomentovat