Pohanková buchta
Už se docela začínám ztrácet v tom, jak co nazvat. Koláče jsou spíš kulatý. Buchty někdo chápe jako ty klasický - český - Honzovy. Pro mě je ale tohle taková lehká buchta na plech. Vlastně tak lehká, že by mě ani nenapadlo sepisovat recept a přece ho sem dám.
Podobné recepty vznikají vždycky, když potřebuju upéct něco fakt narychlo. Jako tenhle. Po práci jsem měla jen půl hodinky na to něco splácat, abych si mohla jít ven užít sluníčka a i tak byla připravená na piknik na druhý den :)
I když jsem tentokrát vynechala skořici, určitě by v tom byla skvělá, protože chuť pohankový mouky k tomu úplně vybízí. Je decentně oříšková a tak je nejlepší na perník. Třeba na tenhle veganský ♥.
Možná právě proto :)
Podobné recepty vznikají vždycky, když potřebuju upéct něco fakt narychlo. Jako tenhle. Po práci jsem měla jen půl hodinky na to něco splácat, abych si mohla jít ven užít sluníčka a i tak byla připravená na piknik na druhý den :)
I když jsem tentokrát vynechala skořici, určitě by v tom byla skvělá, protože chuť pohankový mouky k tomu úplně vybízí. Je decentně oříšková a tak je nejlepší na perník. Třeba na tenhle veganský ♥.
No, nebudu vám nic vykládat.
Tady ji máte!
Tu buchtu.
Přísady
- 100g třtinového cukru
- 2 šťastná vajíčka
- 150ml mandlového mléka
- 150g pohankové mouky
- 80g jemných vloček (pohankových, ovesných, ...)
- kůra z poloviny chemicky neošetřeného citronu (dá se řešit koupením sušené citronové kůry - třeba v DM)
- půl balíčku bezfosfátového kypřícího prášku (používám taky z DM)
- cca 60ml vody
- maliny, plátky mandlí (nebo cokoli, co vás napadne nebo máte doma)
Postup
Je to tak jednoduchý, že stačí všechny přísady smíchat. Jenom maliny a plátky mandlí jsem si nechala nakonec. Dala jsem je tak, aby bylo v každé porci stejně a nikdo si nemusel zoufat, že má malin víc nebo míň ♥
A pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut.
Jo a nakonec jsem tuhle buchtičku pokokosovala (rozuměj - "pocukrovala" kokosovou moukou).
Komentáře
Okomentovat