Ovocné krémy (základní recept)
Nejde o nic jiného než alternativy lemon curd.
Tyhle ovocné krémy jsou něco, co vydrží v lednici ve vzduchotěsné nádobě, např. zavařovačce, klidně i dva týdny.
Tedy pokud vydržíte ho nezužitkovat dřív..
.. třeba hned ♥
Ovocným krémem se dá ochutit snad všechno. Zatím jsem ho používala třeba jako náplň do cupcaků, na ochucení krému na dort a vůbec nejradši ho máme třeba s farmářských jogurtem, zakysanou smetanou nebo tvarohem na palačinkách a kváskových vaflích.
Je to příšerně jednoduché. Stačí jen přibližně zachovat poměr surovin (ale nebojte se experimentovat) a cukrářská delikatesa je na světě.
Tak si piště!
Přísady
- 4 žloutky ze šťastných vajíček (od slepic z volného výběhu)
- 50g přírodního třtinového cukru (např. Muscovado)
- 50g kvalitního másla
- půl lžičky jemně nastrouhané kůry z chemicky neošetřeného citrónu (může být i sušená drcená)
- 70g (ml) ovocné šťávy
= šťáva z vymačkaných citrusů nebo např. přecezená šťáva ze svařených borůvek, malin, jahod, ..
Postup
(borůvkový)
(citrónový)
(malinový s ricottou)
Komentáře
Okomentovat